27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Šči (zelná polévka)

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 500 g
kysané zelí 500 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: ruská
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř. Kysané zelí vymačkáme a slijeme lák do hrníčku. Zelí pokrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubo a osmažíme na cibulce. Přidáme pokrájené zelí, chvilku podusíme a směs přidáme k masu. Vaříme doměkka. Vmícháme růžovou jíšku, povaříme. Ke konci vaření přidáme nakrájená oloupaná rajčata a oloupané, na kousky nakrájené jablko. Nakonec vlijeme odložený lák ze zelí, povaříme a dochutíme solí, nasekaným koprem a pepřem. K polévce podáváme na misce hustou zakysanou smetanu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš ze srdíček a jater

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule... zobrazit recept

RECEPTY

Čevabčiči

Postup: Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Bedly očistíme, nakrájíme na proužky a podusíme v trošce vody asi 10 minut. Ze... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s fazolkovým přelivem

Postup: Zmrazené fazolkové lusky dáme vařit do osolené vody na 5-10 min tak, aby byly... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...