6. 7. 2025   |   svátek má Upálení mistra Jana...
 

Polévka z jarních bylinek

Název Množství a jednotka
mladé lístky kopřiv 1 hrst
lístky popence 1/2 hrsti
lístky jahodníku 1/2 hrsti
petrželka 1 hrst
smetana 12% 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Mladé lístky kopřiv, popence, jahodníku a petrželky opereme a nasekáme najemno. Rozpustíme máslo, vhodíme bylinky a chvilku podusíme. Podlijeme vodou, osolíme, přidáme světlou jíšku z másla a mouky a povaříme asi deset minut. Před podáváním přilijeme smetanu s rozkvedlaným žloutkem. Polévku podáváme s osmaženou houskou.


 


RECEPTY

Zapékané chlebíčky

Postup: Veku nakrájíme na plátky, nebo koupíme již nakrájenou. Každý plátek lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Česnekačka

Postup: Uzené maso nebo pěknou anglickou nakrájíme na kostičky a na trošce sádla... zobrazit recept

RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

BUFFALO restaurant a bar

Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...