17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Čočka s kari kořením

Název Množství a jednotka
čočka 250 g
sádlo 1 lžička
slanina (špek) 50 g
cibule 1/2 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

luštěniny
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h. 45 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Čočku přebereme a namočíme na 2 hodiny do studené vody. Nebo ji namočíme přes noc a tím se nám zkrátí doba přípravy. V té samé vodě ji uvaříme do měkka.
V jiném rendlíku rozpustíme sádlo, slaninu a přidáme na drobno nakrájenou cibuli
a česnek.
Když je čočka měkká, přelijeme ji k cibuli s česnekem, přidáme rajský protlak, chvíli povaříme a dochutíme kari kořením, octem, může být i balzamikový, cukrem a soli podle chuti.


 


RECEPTY

Sváteční bílková bábovka

Postup: Ve větší míse utřeme žloutky se změklým máslem a cukrem, přidáme postupně mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Okurky podle babičky Aničky

Postup: Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...