1. 6. 2020   |   svátek má Laura
 

Okurky podle babičky Aničky

Název Množství a jednotka
okurky nakládačky 5 kg
hořčíčné semínko 15 lžiček
pepř celý 60 kuliček
nové koření 60 kuliček
mrkev čerstvá 3 kusy
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme a dáme na utěrku osušit.
Do každé sklenice /7 dl/ dáme 1 čajovou lžičku hořčičného semínka, 4 kuličky celého pepře, 4 kuličky nového koření, pár koleček očištěné mrkve, cibule a snítku kopru.
Uvaříme si nálev. Dáme vařit 2 litry vody, do které přidáme 8 polévkových lžic krystalového cukru, 4 polévkové lžíce soli a 10 tabletek cukerínu.
Do sklenic naskládáme okurky a zalijeme horkým nálevem. Rychle zavíčkujeme. Okurky již nesterilizujeme.



 


RECEPTY

Tatarský biftek (tatarák)

Postup: Na přípravu tataráku vybereme co nejkvalitnější maso. Maso naškrábeme ostrým... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA