19. 10. 2019   |   svátek má Michaela
 

Okurky podle babičky Aničky

Název Množství a jednotka
okurky nakládačky 5 kg
hořčíčné semínko 15 lžiček
pepř celý 60 kuliček
nové koření 60 kuliček
mrkev čerstvá 3 kusy
Zobrazit všechny ingredience

Nálev

Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Koupíme si asi 5 kg nakládaček okurek, namočíme je do vody , kartáčkem očistíme a dáme na utěrku osušit.
Do každé sklenice /7 dl/ dáme 1 čajovou lžičku hořčičného semínka, 4 kuličky celého pepře, 4 kuličky nového koření, pár koleček očištěné mrkve, cibule a snítku kopru.
Uvaříme si nálev. Dáme vařit 2 litry vody, do které přidáme 8 polévkových lžic krystalového cukru, 4 polévkové lžíce soli a 10 tabletek cukerínu.
Do sklenic naskládáme okurky a zalijeme horkým nálevem. Rychle zavíčkujeme. Okurky již nesterilizujeme.



 


RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Makaróny se sýrem a šunkou

Postup: Makaróny nebo špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na 3 l vody dáme 3... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placky (jihočeské zelňáky, zelníky)

Postup: Uvařené brambory nastrouháme. Vodu z kysaného zelí slijeme do hrnku, zelí si... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme.... zobrazit recept

RECEPTY

Kaštanové řezy

Postup: Cukr, máslo a žloutky utřeme, postupně přidáváme kaštanovou mouku a mléko,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...