Tahle polévka má mimořádný úspěch, je mírně nasládlá, díky zázvoru trošku pikantní a kokosové mléko jí dodává lehce exotickou chuť. To, jak je jednoduchá a rychlá, je už jen velmi příjemný bonus :-).
Postup
Všechnu mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme olivový olej nebo máslo, přidáme kolečka mrkve, najemno nastrouhaný zázvor a orestujeme, až mírně zesvětlá a pustí šťávu. Zalijeme horkým vývarem, osolíme a uvaříme doměkka, asi 15 - 20 minut. Odstavíme, polévku rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme 200 ml kokosového mléka. Promícháme a necháme už jen prohřát. Dochutíme solí a pepřem. Do polévky můžeme vložit opečený toust se sýrem, krutonky, nasucho opražené mandle nebo loupaná dýňová semínka, posypat ji bylinkami (libečkem, petrželkou nebo koriandrem), podle chuti.
Tip: Vývar můžeme použít i jakýkoliv masový. Pokud použijeme sušený zázvor, dáme 2 čajové lžičky.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek