23. 7. 2024   |   svátek má Libor
 

Pečené uzené koleno

Název Množství a jednotka
uzené koleno 1 ks
med 3 lžíce
sojová omáčka 2 lžíce
worchestrová omáčka 1 lžíce
bylinkové koření 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 03 h.
Mamut :-)



Postup
Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli následnému marinování. Koleno vyjmeme, necháme vychladit, kůži nařízneme do kříže, potřeme ze všech stran marinádou připravenou z medu, sojové omáčky, worchestru, oleje, koření (dala jsem 7 bylin, ale můžeme použít jakékoliv podle chuti) a prolisovaného česneku, necháme v lednici odležet nejlépe přes noc, podlijeme troškou vývaru, ve kterém jsme koleno vařili a upečeme za občasného podlití výpekem necelou hodinu dozlatova.

Tip:
Z vývaru po vaření kolena můžeme připravit:
kapustnicu
hrachovku
fazolačku
uzenou polévku s kroupama
nebo
ukrajinský boršč


Další fotografie
 


RECEPTY

Lososová pěna

Postup: Třetinu skleničky solené tresky rozmixujeme s majonézou. Není třeba nijak... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Postup: Z mouky, změklého másla, kostky tvarohu a špetky soli dobře zpracujeme vláčné... zobrazit recept

RECEPTY

Skořicové hvězdičky

Postup: Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečná bábovka s kokosem

Postup: Vejce s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně přidáváme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...