Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Menší cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme a smícháme vše s nastrouhanými brambory. Přidáme 3-4 lžíce slunečnicového oleje,vrchovatou lžičku sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, worcestrovou omáčku, hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme kečup podle chuti, začněte s jednou lžící a dochucujte, kečup je dost sladký (a každý jinak, tak prostě podle chuti). Dobře promícháme a mažeme na opečené topinky potřené česnekem, nebo na nasucho opečené krajíčky chleba. Můžeme dozdobit kolečky cibule.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek