20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Falešný tatarák z brambor

Název Množství a jednotka
vařené brambory 3 ks
malá cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
slunečnicový olej 3-4 lžíce
mletá sladká paprika 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Menší cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme a smícháme vše s nastrouhanými brambory. Přidáme 3-4 lžíce slunečnicového oleje,vrchovatou lžičku sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, worcestrovou omáčku, hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme kečup podle chuti, začněte s jednou lžící a dochucujte, kečup je dost sladký (a každý jinak, tak prostě podle chuti). Dobře promícháme a mažeme na opečené topinky potřené česnekem, nebo na nasucho opečené krajíčky chleba. Můžeme dozdobit kolečky cibule.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ořechové rohlíčky

Postup: Bílky s krupicovým cukrem šleháme nad parou do zhoustnutí. Pak přidáme mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...