3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Falešný tatarák z brambor

Název Množství a jednotka
vařené brambory 3 ks
malá cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
slunečnicový olej 3-4 lžíce
mletá sladká paprika 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle. Menší cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme a smícháme vše s nastrouhanými brambory. Přidáme 3-4 lžíce slunečnicového oleje,vrchovatou lžičku sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, worcestrovou omáčku, hořčici, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme kečup podle chuti, začněte s jednou lžící a dochucujte, kečup je dost sladký (a každý jinak, tak prostě podle chuti). Dobře promícháme a mažeme na opečené topinky potřené česnekem, nebo na nasucho opečené krajíčky chleba. Můžeme dozdobit kolečky cibule.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...