19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Název Množství a jednotka
krůtí krk 1 ks
kořenová zelenina 300 g
cibule 1 ks
nové koření 5 ks
pepř celý 5 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 20 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým pepřem doměkka - vývar použijeme na polévku. Krk vyjmeme z vývaru, necháme vychladnout a obereme.
Na másle připravíme růžovou jíšku, zředíme 1/2 hrnku bílého vína a hrnkem vývaru z krku, přidáme zakysanou smetanu, rozkvedlanou v mléce, 3 lžičky sardelové pasty, 1/2 lžičky muškátového květu a citronovou kůru tak ze 1/4 citrónu. Povaříme 5 minut, dochutíme solí, pár kapkami citronové šťávy, případně lžičkou třtinového cukru. Do omáčky vložíme obrané krůtí maso, prohřejeme a podáváme s knedlíkem.

Tip:
Místo krku můžeme použít jakékoliv krůtí, kuřecí nebo i králičí maso - stehna, hřbety, křídla. Příprava je stejná :-).


 


RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Holandské řízky

Postup: Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček,... zobrazit recept

RECEPTY

Cizrna s krůtím masem na paprice

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli nakrájíme najemno a... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...