25. 4. 2024   |   svátek má Marek
 

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Název Množství a jednotka
telecí kýta 350 - 400 g
pappardelle 350 g
sušená rajčata cca 8 ks
smetana ke šlehání 150 ml
medvědí česnek 1 hrst
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 3
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Medvědí česnek omyjeme, nasekáme nadrobno, sušená rajčata překrájíme na proužky. V hlubší pánvi zprudka orestujeme na oleji telecí maso dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme sušená rajčata, vrchovatou lžičku naloženého zeleného pepře, demi glace (nebo trošku velmi silného vývaru) promícháme a zalijeme cca 150 ml šlehačky. Na mírném ohni necháme jen krátce povařit, aby se propojily chutě, přidáme scezené pappardelle, medvědí česnek a vše společně promícháme. Na talířích sypeme parmezánem.

Tip:
Maso můžeme zaměnit za krůtí, nebo třeba vepřovou pečeni.
Pappardelle se prodávají v docela malém balení (mám dojem že 350g), pro 4 lidi musíte vzít dvoje - nebo lze nahradit tagliatelle, případně můžeme použít špagety, ale v tomto případě se přimlouvám za širší těstoviny :-).



 


RECEPTY

Rebarborový koláč

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...