Zmrazenou tresku necháme nejprve povolit. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě - na tři litry vody dáme tři rovné lžičky soli. Než se nám uvaří těstoviny, připravíme si citronovou omáčku.
Citronová omáčka: Připravíme si bešamel.- rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, mícháme a jakmile začne růžovět, zalijeme půl litrem mléka a šlehačkou. Osolíme rovnou lžičkou soli, přidáme dvě lžičky cukru, kousek masoxu, promícháme a za stálého míchání povaříme aspoň 3 minuty. Okořeníme citronovým pepřem (nebo bílým pepřem, pokud nemáme citronový) a po troškách za stálého míchání přidáme šťávu z jednoho až jednoho a půl citrónu - přidáváme šťávu, mícháme a postupně ochutnáváme, až je to "ono". Někdo bude chtít kyselejší, někdo míň kyselé, tak podle chuti. Já dávám šťávu z jeden a půl citrónu.
Povolenou tresku nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme, osolíme ji a opepříme. Treska pustí hodně vody, tak ji necháme na pánvi tak dlouho, až se voda vyvaří a treska se začne opékat (trvá to asi pět minut). Uvařené tagliatelle scedíme, dáme na talíř, navršíme na ně porci tresky a polijeme citronovou omáčkou.