25. 6. 2022   |   svátek má Ivan
 

Tagliatelle s treskou v citronové omáčce

Název Množství a jednotka
filé z tresky 4 ks
tagliatelle 350 g
citron 1-2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
mléko 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Zmrazenou tresku necháme nejprve povolit. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě - na tři litry vody dáme tři rovné lžičky soli. Než se nám uvaří těstoviny, připravíme si citronovou omáčku.

Citronová omáčka:
Připravíme si bešamel.- rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, mícháme a jakmile začne růžovět, zalijeme půl litrem mléka a šlehačkou. Osolíme rovnou lžičkou soli, přidáme dvě lžičky cukru, kousek masoxu, promícháme a za stálého míchání povaříme aspoň 3 minuty. Okořeníme citronovým pepřem (nebo bílým pepřem, pokud nemáme citronový) a po troškách za stálého míchání přidáme šťávu z jednoho až jednoho a půl citrónu - přidáváme šťávu, mícháme a postupně ochutnáváme, až je to "ono". Někdo bude chtít kyselejší, někdo míň kyselé, tak podle chuti. Já dávám šťávu z jeden a půl citrónu.

Povolenou tresku nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme, osolíme ji a opepříme. Treska pustí hodně vody, tak ji necháme na pánvi tak dlouho, až se voda vyvaří a treska se začne opékat (trvá to asi pět minut).
Uvařené tagliatelle scedíme, dáme na talíř, navršíme na ně porci tresky a polijeme citronovou omáčkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s nivou

Postup: Vajíčka uvařené natvrdo a nivu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboráky (Cmunda)

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...