27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Tagliatelle s treskou v citronové omáčce

Název Množství a jednotka
filé z tresky 4 ks
tagliatelle 350 g
citron 1-2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
mléko 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Zmrazenou tresku necháme nejprve povolit. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě - na tři litry vody dáme tři rovné lžičky soli. Než se nám uvaří těstoviny, připravíme si citronovou omáčku.

Citronová omáčka:
Připravíme si bešamel.- rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, mícháme a jakmile začne růžovět, zalijeme půl litrem mléka a šlehačkou. Osolíme rovnou lžičkou soli, přidáme dvě lžičky cukru, kousek masoxu, promícháme a za stálého míchání povaříme aspoň 3 minuty. Okořeníme citronovým pepřem (nebo bílým pepřem, pokud nemáme citronový) a po troškách za stálého míchání přidáme šťávu z jednoho až jednoho a půl citrónu - přidáváme šťávu, mícháme a postupně ochutnáváme, až je to "ono". Někdo bude chtít kyselejší, někdo míň kyselé, tak podle chuti. Já dávám šťávu z jeden a půl citrónu.

Povolenou tresku nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme, osolíme ji a opepříme. Treska pustí hodně vody, tak ji necháme na pánvi tak dlouho, až se voda vyvaří a treska se začne opékat (trvá to asi pět minut).
Uvařené tagliatelle scedíme, dáme na talíř, navršíme na ně porci tresky a polijeme citronovou omáčkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Avokádová pomazánka

Postup: Zralé avokádo (pokud je avokádo tvrdé, necháme jej při pokojové teplotě dozrát... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolové lusky na česneku

Postup: Fazolové lusky /čerstvé očistíme/ povaříme asi 3 minuty v osolené vodě.... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

RECEPTY

Řezy Margot

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...