11. 5. 2024   |   svátek má Svatava
 

Zapomenuté heslo › Tagliatelle s treskou v citronové omáčce

Název Množství a jednotka
filé z tresky 4 ks
tagliatelle 350 g
citron 1-2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
mléko 500 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Zmrazenou tresku necháme nejprve povolit. Tagliatelle uvaříme v osolené vodě - na tři litry vody dáme tři rovné lžičky soli. Než se nám uvaří těstoviny, připravíme si citronovou omáčku.

Citronová omáčka:
Připravíme si bešamel.- rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou, mícháme a jakmile začne růžovět, zalijeme půl litrem mléka a šlehačkou. Osolíme rovnou lžičkou soli, přidáme dvě lžičky cukru, kousek masoxu, promícháme a za stálého míchání povaříme aspoň 3 minuty. Okořeníme citronovým pepřem (nebo bílým pepřem, pokud nemáme citronový) a po troškách za stálého míchání přidáme šťávu z jednoho až jednoho a půl citrónu - přidáváme šťávu, mícháme a postupně ochutnáváme, až je to "ono". Někdo bude chtít kyselejší, někdo míň kyselé, tak podle chuti. Já dávám šťávu z jeden a půl citrónu.

Povolenou tresku nakrájíme na kostky a na oleji orestujeme, osolíme ji a opepříme. Treska pustí hodně vody, tak ji necháme na pánvi tak dlouho, až se voda vyvaří a treska se začne opékat (trvá to asi pět minut).
Uvařené tagliatelle scedíme, dáme na talíř, navršíme na ně porci tresky a polijeme citronovou omáčkou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Játra na grilu s pečenými brambůrky

Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Drobení (strouhání) do polévky

Postup: Na větší prkýnko nebo vál si nasypeme mouku, uděláme důlek, vklepneme vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Jemná rybí polévka z tresky

Postup: Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak nejlepší

Postup: Do mixéru vlijeme jednu plechovku neslazené tatry, jedno salko, přidáme čtyři... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

ESHOPY

Nábytekeu.cz - kuchyňské linky

Velký výběr kvalitních a levných kuchyňských linek od dodavatelů z EU. Většina...