1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Drobení (strouhání) do polévky

Název Množství a jednotka
hrubá mouka cca 120 g
vejce 1 ks
sůl

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Na větší prkýnko nebo vál si nasypeme mouku, uděláme důlek, vklepneme vejce, mírně osolíme (čtvrt lžičky), nejprve nožem lehce promícháme a pak rukou řádně vypracujeme tuhé těsto.
Strouháme na hrubém struhadle přímo do polévky, necháme zavařit a povaříme 2 minuty.
Množství mouky uvedené v receptu je pouze orientační, protože záleží na velikosti vajec. Proto je lepší dát mouky ze začátku jen 100g a postupně podsypávat podle potřeby, těstíčko musí být tak tuhé, aby šlo hned strouhat.


 


RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený chřest s parmskou šunkou

Postup: Chřest opláchneme, důkladně oloupeme škrabkou cca ze dvou třetin tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

RECEPTY

Salámová pomazánka

Postup: Salám nakrájíme na menší kostky a pomeleme nebo rozmixujeme. Dáme do misky,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...