7. 6. 2023   |   svátek má Iveta/Slavoj
 

Jemná rybí polévka z tresky

Název Množství a jednotka
treska - filé 400 g
malá cibule 1 ks
mrkev 2-3 ks
petržel 1 ks
celer 1/4 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové koření, celý pepř, zarovnanou lžičku soli a povaříme asi 20 minut.
Mezitím si připravíme zeleninovou část polévky:
Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle. V druhém hrnci na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a orestujeme, až začne mírně zlátnout. Přidáme lžíci kukuřičné mouky, necháme mírně zasmahnout, jakmile se začne směs přichytávat, zalijeme kuřecím vývarem. Osolíme zarovnanou lžičkou soli, přidáme vrchovatou lžíci čerstvého tymiánu a vaříme doměkka.
Uvařené filé vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Rybí vývar přecedíme, vlijeme do polévky, přidáme nakrájené filé a společně povaříme ještě pět minut. Dochutíme špetkou podravky.
Podáváme s osmaženou houskou.

Pozn.:
Kuřecí vývar můžeme samozřejmě nahradit jen vodou, nicméně spojení kuřecího a rybího vývaru dodá polévce "plnější" chuť.


 


RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Postup: Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

"Zalitá" polévka

Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...