Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové koření, celý pepř, zarovnanou lžičku soli a povaříme asi 20 minut. Mezitím si připravíme zeleninovou část polévky: Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle. V druhém hrnci na másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a orestujeme, až začne mírně zlátnout. Přidáme lžíci kukuřičné mouky, necháme mírně zasmahnout, jakmile se začne směs přichytávat, zalijeme kuřecím vývarem. Osolíme zarovnanou lžičkou soli, přidáme vrchovatou lžíci čerstvého tymiánu a vaříme doměkka. Uvařené filé vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Rybí vývar přecedíme, vlijeme do polévky, přidáme nakrájené filé a společně povaříme ještě pět minut. Dochutíme špetkou podravky. Podáváme s osmaženou houskou.
Pozn.: Kuřecí vývar můžeme samozřejmě nahradit jen vodou, nicméně spojení kuřecího a rybího vývaru dodá polévce "plnější" chuť.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek