22. 5. 2025   |   svátek má Emil
 

Králík na burgundský způsob

Název Množství a jednotka
králíčí stehna 4 ks
cibule 1 ks
velká mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
česnek 4 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, špek a cibuli nadrobno. V pekáčku rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme špek, cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme osolené králičí kusy a opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou zeleninu a na plátky nakrájený česnek, osmahneme, posypeme tymiánem, přidáme nové koření, bobkový list a podlijeme červeným vínem. Přivedeme k varu, zakryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 180°péct asi na hodinku (podle toho, jak velké kusy králíka máme). Upečeme doměkka a podáváme se šťouchanými brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kečup z jablíček

Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na menší dílky.Cibuli oloupeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkové zelí

Postup: Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...