26. 2. 2020   |   svátek má Dorota
 

Králík na burgundský způsob

Název Množství a jednotka
králíčí stehna 4 ks
cibule 1 ks
velká mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
česnek 4 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, špek a cibuli nadrobno. V pekáčku rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme špek, cibuli a necháme zesklovatět. Vložíme osolené králičí kusy a opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou zeleninu a na plátky nakrájený česnek, osmahneme, posypeme tymiánem, přidáme nové koření, bobkový list a podlijeme červeným vínem. Přivedeme k varu, zakryjeme a dáme do trouby vyhřáté na 180°péct asi na hodinku (podle toho, jak velké kusy králíka máme). Upečeme doměkka a podáváme se šťouchanými brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Míchaná vajíčka se šunkou

Postup: Šunku (nebo anglickou, špek) nakrájíme nadrobno a na pánvi lehce opečeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Sváteční bílková bábovka

Postup: Ve větší míse utřeme žloutky se změklým máslem a cukrem, přidáme postupně mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená máslová dýně (nebo Hokkaido)

Postup: Dýni rozpůlíme ostrým nožem a lžící vydlabeme semínka. Máslovou dýni je lepší... zobrazit recept

RECEPTY

Krémová česnečka

Postup: Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...