16. 4. 2024   |   svátek má Irena
 

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Tisk
Autor: David
17. 12. 2015 16:11

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává královským městem, které má velmi rád Přemysl Otakar II.. Hlavní atrakce města je hrad, jehož historie je i velmi temná, láká turisty na zajímavé okruhy. Loket nad Ohří je nádherné město, které je možné navštívit kdykoliv během roku a pokaždé zde najdete mnoho zajímavých akcí a událostí.

1. Hrad Loket – postavený ve 12. století je hlavním lákadlem okolí obce Loket nad Ohří. Dominantu tvoří šestadvaceti metrová čtvercová věž, která skrývá tajemství v podobě draka, jmenuje se Šarkan a bydlí pod schodištěm, je to ovšem dobrák, není se čeho bát.

Hrad Loket je otevřený celoročně a to vždy od 9 hodin. Po celý rok se můžete těšit na zajímavé akce, které jsou pro vás na Lokti pořádané. Mezi nejnavštěvovanější patří noční prohlídky, rej strašidel a vánoční trhy.

Loket nad Oh

2. Městská radnice – raně barokní a velice okázalá se nachází na hlavním náměstí. Její dostavba byla dokončena v 17. století. Dnes je zde městský úřad a knihovna. Doporučujeme podívat se dovnitř na velice zajímavé designově propracované stropy a výzdobu.

3. Expozice knižní vazby – se nachází v knihovně na náměstí. Jedná se o velice zajímavé muzeum, které vám nabízí pohled na staré knižní vazby a jejich historickou i uměleckou tvorbu. Muzeum je rozděleno na 4 sekce a v každé se můžete těšit na zajímavé svazky, které jen tak neuvidíte. Expozice je otevřena stejně jako knihovna od pondělí do čtvrtka vždy do 18 hodin.

Loket nad Oh

4. Ohře – řeka, která je velice oblíbená hlavně v letních dnech. Vodáci si Ohři v okolí Lokte velice oblíbili, hlavně díky krásným panorámatům a možností dobrého kempování, které je v Lokti přítomné.

Svatosk skly

5. Svatošské skály – cyklostezka, která vede k této přírodní památce je skvělou volbou pro krásné počasí během celého roku. Stezka je přístupná i pro malé děti, není vůbec náročná, měří 10 km, ale vy jí nemusíte absolvovat celou, ve 2/3 se totiž nachází Svatošské skály, které jsou hlavním lákadlem cyklostezky a oblíbenou horolezeckou aktivitou v okolí.

Loket nad Ohří nabízí mnohem více aktivit, tyto jsou ovšem nejznámější a nejvíce navštěvované. Pokud budete v Lokti nocovat, můžete využít ubytovací služby Pensionu Ulrika.









RECEPTY

Jemná rybí polévka z tresky

Postup: Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...