26. 10. 2020   |   svátek má Erik
 

Celerový salát s ořechy

Název Množství a jednotka
celer 1 větší ks
čínské zelí 1/2 ks
vlašské ořechy 2 lžíce
majonéza 150 g
parmská šunka
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s čínským zelím nakrájeným na tenké nudličky a majonézou (můžeme dát část majonézy a část bílého jogurtu). Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Promícháme, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a dáme vychladit. Bagetku nakrájíme na plátky, každý plátek lehce potřeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou nivou a dáme zapéct pod gril dozlatova. Celerový salát podáváme ozdobený 2 plátky parmské šunky, obložený listy salátu a grilovanou bagetkou s nivou.


 


RECEPTY

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. ... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina vynikající

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí drůbeží paštika z jater

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Postup: Z mouky, změklého másla, kostky tvarohu a špetky soli dobře zpracujeme vláčné... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...