19. 5. 2022   |   svátek má Ivo
 

Londýnské řezy

Název Množství a jednotka
hladká mouka 300 g
máslo 200 g
moučkový cukr 120 g
žloutek 4 ks
prášek do pečiva 1/2 bal.
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, 120g moučkového cukru a žloutků vypracujeme na vále vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie, necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout, pak ho vyválíme na velikost plechu a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
Troubu předehřejeme na 180°.
Těsto rovnoměrně potřeme pikantní marmeládou (rybízovou, višňovou, malinovou apod).
Z bílků ušleháme tuhý sníh, jemně do něj vmícháme 200g moučkového cukru, vanilkový cukr a 200g mletých ořechů (nebo kokosu, podle toho, co má kdo raději).
Směs rozetřeme stěrkou na těsto se zavařeninou, povrch můžeme posypat hrubě nasekanými ořechy.
Pečeme na 180° cca 20 - 25 minut - po vložení do trouby přepneme program na troubě jen na spodní pečení (vypneme vrchní vyhřívání).
Po upečení necháme vychladnout, polijeme polevou (čokoládovou, rumovou nebo žloutkovou), necháme zaschnout a ostrým nožem krájíme na řezy o velikosti 2x3cm.

Tip:
Londýnské řezy můžeme udělat buďto s ořechy, nebo s kokosem, podle toho, co máte raději.
Pokud chceme cukroví polévat polevou, nesypeme povrch sekanými ořechy.


 


RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubny na smetaně

Postup: Kedlubny bez slupky nakrájíme na malé kostičky a dáme je vařit do osolené vody... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová kýta po provensálsku

Postup: Vepřovou kýtu vcelku omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...