21. 6. 2024   |   svátek má Alois
 

Londýnské řezy

Název Množství a jednotka
hladká mouka 300 g
máslo 200 g
moučkový cukr 120 g
žloutek 4 ks
prášek do pečiva 1/2 bal.
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, 120g moučkového cukru a žloutků vypracujeme na vále vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie, necháme v lednici asi půl hodiny odpočinout, pak ho vyválíme na velikost plechu a přendáme na plech vyložený pečicím papírem.
Troubu předehřejeme na 180°.
Těsto rovnoměrně potřeme pikantní marmeládou (rybízovou, višňovou, malinovou apod).
Z bílků ušleháme tuhý sníh, jemně do něj vmícháme 200g moučkového cukru, vanilkový cukr a 200g mletých ořechů (nebo kokosu, podle toho, co má kdo raději).
Směs rozetřeme stěrkou na těsto se zavařeninou, povrch můžeme posypat hrubě nasekanými ořechy.
Pečeme na 180° cca 20 - 25 minut - po vložení do trouby přepneme program na troubě jen na spodní pečení (vypneme vrchní vyhřívání).
Po upečení necháme vychladnout, polijeme polevou (čokoládovou, rumovou nebo žloutkovou), necháme zaschnout a ostrým nožem krájíme na řezy o velikosti 2x3cm.

Tip:
Londýnské řezy můžeme udělat buďto s ořechy, nebo s kokosem, podle toho, co máte raději.
Pokud chceme cukroví polévat polevou, nesypeme povrch sekanými ořechy.


 


RECEPTY

Vajíčková pomazánka pikantní

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme. Do misky dáme nastrouhaná vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Pudinkové "tiramisu"

Postup: Nejprve si uvaříme z půl litru mléka, čtyř lžic cukru a jednoho sáčku... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí karbanátky

Postup: Rybí maso povaříme asi 5 minut ve vodě. Pak ho vykostíme a umeleme. Dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...