27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Smetanové brambory

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
mrkev 3 ks
brokolice 500 g
smetana ke šlehání 200 ml
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do osolené vroucí vody a pět minut předvaříme. Oloupeme brambory, nakrájíme na plátky a vrstvíme do vymazaného pekáčku brambory - mrkev s brokolicí - brambory. Každou vrstvu brambor osolíme a opepříme, poslední vrstva jsou brambory. Poklademe plátky másla, zalijeme šlehačkou a zapečeme v troubě asi 40 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská kapustnica

Postup: Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Postup: Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky,... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuskusoto se zeleninou

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...