19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Smetanové brambory

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
mrkev 3 ks
brokolice 500 g
smetana ke šlehání 200 ml
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do osolené vroucí vody a pět minut předvaříme. Oloupeme brambory, nakrájíme na plátky a vrstvíme do vymazaného pekáčku brambory - mrkev s brokolicí - brambory. Každou vrstvu brambor osolíme a opepříme, poslední vrstva jsou brambory. Poklademe plátky másla, zalijeme šlehačkou a zapečeme v troubě asi 40 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Chuťovka - vejce se sýrovou náplní

Postup: Uvaříme si vejce natvrdo. Necháme je vychladnout. Rozpůlíme, opatrně vyjmeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Šuhajky (šuhajdy)

Postup: Ivu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao a promícháme. Rozložíme si... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...