17. 11. 2018   |   svátek má Mahulena, Den boje...
 

Smetanové brambory

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
mrkev 3 ks
brokolice 500 g
smetana ke šlehání 200 ml
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do osolené vroucí vody a pět minut předvaříme. Oloupeme brambory, nakrájíme na plátky a vrstvíme do vymazaného pekáčku brambory - mrkev s brokolicí - brambory. Každou vrstvu brambor osolíme a opepříme, poslední vrstva jsou brambory. Poklademe plátky másla, zalijeme šlehačkou a zapečeme v troubě asi 40 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový salát s polníčkem

Postup: Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka - měl... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...