9. 8. 2020   |   svátek má Roman
 

Smetanové brambory

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
mrkev 3 ks
brokolice 500 g
smetana ke šlehání 200 ml
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Brokolici rozebranou na růžičky a mrkev nakrájenou na hrubší plátky dáme do osolené vroucí vody a pět minut předvaříme. Oloupeme brambory, nakrájíme na plátky a vrstvíme do vymazaného pekáčku brambory - mrkev s brokolicí - brambory. Každou vrstvu brambor osolíme a opepříme, poslední vrstva jsou brambory. Poklademe plátky másla, zalijeme šlehačkou a zapečeme v troubě asi 40 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Ďábelská kuřecí směs s fenyklem

Postup: Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a... zobrazit recept

RECEPTY

Dezert Mascarpone

Postup: Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...