18. 2. 2025   |   svátek má Gizela
 

Francouzské brambory

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
cibule 2 ks
dietní salám 150 g
sladkokyselé okurky 8 ks
vejce 6 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli, kyselé okurky, vajíčka a uzeninu nakrájíme na kolečka. Ohnivzdornou mísu vymažeme tukem. Na dno pekáčku rozložíme plátky brambor, osolíme, okmínujeme a vrstvíme brambory, cibuli, okurky, salám, uvařená vajíčka, poslední vrstva jsou brambory. Zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a upečeme na 180° asi třičtvrtě hodiny.


Další fotografie
 


RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová smaženice

Postup: Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš ze srdíček a jater

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka od babičky

Postup: Sušené houby namočíme do půl litru vody alespoň na dvě hodinky. Na másle... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...