28. 1. 2021   |   svátek má Otýlie
 

Francouzské brambory

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
cibule 2 ks
dietní salám 150 g
sladkokyselé okurky 8 ks
vejce 6 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli, kyselé okurky, vajíčka a uzeninu nakrájíme na kolečka. Ohnivzdornou mísu vymažeme tukem. Na dno pekáčku rozložíme plátky brambor, osolíme, okmínujeme a vrstvíme brambory, cibuli, okurky, salám, uvařená vajíčka, poslední vrstva jsou brambory. Zalijeme vejci rozšlehanými v mléce a upečeme na 180° asi třičtvrtě hodiny.


Další fotografie
 


RECEPTY

Treska na čerstvém fenyklu

Postup: Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh se žampióny

Postup: Pstruhy omyjeme, osušíme a nasolíme. Necháme asi půl hodiny odpočinout. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Postup: Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme... zobrazit recept

RECEPTY

Míchaný salát s rajčátky

Postup: Polníček, rukolu, ledový salát nebo jakýkoliv zelený listový salát umyjeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pavliny ořechové řezy

Postup: Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA