16. 1. 2025   |   svátek má Ctirad
 

Hovězí po staročesku

Název Množství a jednotka
mrkev 1 ks
cibule 1 ks
petržel - kořen 1/2 ks
celer bulvový 1 menší plát
kapusta hlávková 1/8 malé hlávk
Zobrazit všechny ingredience

k obědu polévka
Kuchyně: staročeská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
suroviny:
hovězí harfa - kousek (
není nutné dávat čtvr krávy :-))
1 cibule - oloupaná
1 mrkev
kousek petržele kořenu
plátek celeru, z bulvy
kousek z hlávkové kapusty, stačí menší čtvrtka (růžičkovou ne,s tou je potom úplně jiná chuť)
sůl
kadeřavá petrželka

všechno dáme do hrnce, zalejeme studenou vodou a dáme vařit na cca 1 1/2 až 2 hodiny. Potom scedíme, mrkev nakrájíme najemno a vrátíme do polévky, též obrané maso z kosti (není ho moc, ale stačí), do vroucí zavaříme domácí strouhání (kdo che, může i nudle, domácí nebo kupované), na závěr přidáme jemně nasekanou petrželovou nať nebo pažitku.

Ať vám chutná!
Rada: polévku nevaříme do zásoby na druhý den. Dobře se však dá uchovat v lednici vývar bez zavářky, i na přespříští den.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zadělávané smažené vemínko podle M. D. Rettigové

Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na grilu s pečenými brambůrky

Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept

RECEPTY

Debrecínská hovězí pečeně

Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept

RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...