26. 3. 2025   |   svátek má Emanuel
 

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Název Množství a jednotka
kachni prsa 4 ks
zázvor mletý
bílý pepř
med 1 lžíce
citrónová šťáva 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: čínská
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom neřízli do masa. Osolíme, opepříme bílým pepřem, okořeníme zázvorem a pomalu opečeme z obou stran, nejprve opékáme stranu s kůží. Prsa vyjmeme, potřeme je lžící medu smíchaným s lžící citrónové šťávy, dáme do pekáčku a v troubě na 180° ještě dopečeme asi půl hodinky.
Mezitím si nakrájíme na tenké nudličky zeleninu - neoloupanou cuketu, mrkev, půlku čerstvého fenyklu, žampióny oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny, česnek na plátky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a zeleninu se žampióny opečeme - nejprve mrkev s fenyklem a žampióny, po dvou minutách přidáme cuketu s česnekem a opečeme vše dokřupava. Mírně osolíme, přidáme lžíci kachního výpeku, půl lžíce ústřicové a půl lžíce sojové omáčky a promícháme.
Kachní prsa podáváme se zeleninou a kuskusem nebo s rýží.

Tip:
Místo kachních prsou můžeme použít zbytek pečené kachny, kterou obereme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k opečené zelenině.


Další fotografie
 


RECEPTY

Papoušková buchta

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety se sardelkami a sušenými rajčaty

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno,... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s meruňkami

Postup: Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

ESHOPY

Nábytekeu.cz - kuchyňské linky

Velký výběr kvalitních a levných kuchyňských linek od dodavatelů z EU. Většina...