16. 5. 2025   |   svátek má Přemysl
 

Hemenex (Ham and eggs)

Název Množství a jednotka
vejce 2-3 ks/os
šunka 50 g
sůl
pepř
mletá sladká paprika špetka
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky nesmíchaly se žloutky jako u vaječiny. Mírně osolíme a jakmile začnou vajíčka tuhnout, položíme na ně 2 plátky šunky, které jsem překrojili na čtvrtiny. Necháme ztuhnout, opepříme a trošku posypeme sladkou paprikou. Podáváme s bílým pečivem.


 


RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky v kari omáčce

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...