27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Francouzské palačinky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 300 g
mléko 300 ml
minerální voda 200 ml
vejce 3 ks
máslo 20 g
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: francouzská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným šlehačem. Necháme v chladu půl hodiny odpočinout a na teflonové pánvi potřené olejem smažíme tenké palačinky.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA