27. 11. 2020   |   svátek má Xenie
 

Slovenská hrachová polévka

Název Množství a jednotka
žlutý hrách 250 g
klobása 1 ks
česnek 6 stroužků
cibule 1 ks
mletá sladká paprika 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 23 h.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Hrách si den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka a rozmixujeme. Na sádle osmažíme cibulku, zaprášíme moukou a paprikou a připravíme jíšku. Vlijeme do hrachové polévky, osolíme, promícháme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pepř. Klobásku nakrájíme na kolečka, osmažíme a přidáme do polévky.


 


RECEPTY

Brokolice zapečená se sýrem

Postup: Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme lžíci slunečnicového oleje, vhodíme do něj utřené 4... zobrazit recept

RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...