8. 5. 2024   |   svátek má Den osvobození od...
 

Slovenská hrachová polévka

Název Množství a jednotka
žlutý hrách 250 g
klobása 1 ks
česnek 6 stroužků
cibule 1 ks
mletá sladká paprika 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: slovenská
Příprava: 23 h.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Hrách si den předem namočíme a druhý den uvaříme doměkka a rozmixujeme. Na sádle osmažíme cibulku, zaprášíme moukou a paprikou a připravíme jíšku. Vlijeme do hrachové polévky, osolíme, promícháme, přidáme prolisovaný česnek, majoránku a pepř. Klobásku nakrájíme na kolečka, osmažíme a přidáme do polévky.


 


RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové tlapky

Postup: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicový krém

Postup: Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...