28. 1. 2021   |   svátek má Otýlie
 

Špagety s artyčoky

Název Množství a jednotka
špagety 300 g
parmská šunka 100 g
artyčoky 1 ks
menší cuketa 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety dáme vařit do osolené vody.
Mezitím na olivovém oleji orestujeme nakrájenou parmskou šunku (nebo prosciutto, pancettu apod), přidáme omytou a na kostky nakrájenou cuketu a restujeme na středním ohni, až začnou hnědnout okraje. Přidáme 3 stroužky nastrouhaného česneku, nakrájená sušená rajčata, na kousky nakrájené nakládané artyčoky, mírně osolíme (opatrně, šunka je dost slaná), opepříme čerstvě mletým pepřem, společně ještě chvíli restujeme a nakonec přidáme 2 hrsti čerstvého tymiánu. Odstavíme, promícháme s uvařenými, scezenými špagetami a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvový dort

Postup: Mrkev očistíme a nastrouháme na nejjemnějším struhadle (hvězdičky) nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...