Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme nakrájenou parmskou šunku (nebo prosciutto, pancettu apod), přidáme omytou a na kostky nakrájenou cuketu a restujeme na středním ohni, až začnou hnědnout okraje. Přidáme 3 stroužky nastrouhaného česneku, nakrájená sušená rajčata, na kousky nakrájené nakládané artyčoky, mírně osolíme (opatrně, šunka je dost slaná), opepříme čerstvě mletým pepřem, společně ještě chvíli restujeme a nakonec přidáme 2 hrsti čerstvého tymiánu. Odstavíme, promícháme s uvařenými, scezenými špagetami a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek