29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Zapomenuté heslo › Špagety s artyčoky

Název Množství a jednotka
špagety 300 g
parmská šunka 100 g
artyčoky 1 ks
menší cuketa 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety dáme vařit do osolené vody.
Mezitím na olivovém oleji orestujeme nakrájenou parmskou šunku (nebo prosciutto, pancettu apod), přidáme omytou a na kostky nakrájenou cuketu a restujeme na středním ohni, až začnou hnědnout okraje. Přidáme 3 stroužky nastrouhaného česneku, nakrájená sušená rajčata, na kousky nakrájené nakládané artyčoky, mírně osolíme (opatrně, šunka je dost slaná), opepříme čerstvě mletým pepřem, společně ještě chvíli restujeme a nakonec přidáme 2 hrsti čerstvého tymiánu. Odstavíme, promícháme s uvařenými, scezenými špagetami a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

Minipizzy z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, posolíme a necháme půl hodiny vypotit.... zobrazit recept

RECEPTY

Pišingr (Pischingerův dort)

Postup: Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme cukr, 4 lžíce mléka,... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Postup: Z mouky, změklého másla, kostky tvarohu a špetky soli dobře zpracujeme vláčné... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...