25. 10. 2020   |   svátek má Beáta
 

Pórková polévka s krupicovými noky.

Název Množství a jednotka
pórek 1 ks
máslo 2 lžíce
studená voda 1 litr
vegeta
pepř
Zobrazit všechny ingredience

krupicové noky

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
dětská krupice 1 - 2 lžíce
muškátový květ špetka
sůl
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo a nakrájený pórek orestujeme. Zalijeme jej vodou, ochutíme pepřem , trochou vegety a soli, přivedeme k varu a chvíli vaříme. Mezi tím co se polévka vaří, si připravíme nočky.
Do misky dáme vejce, muškátový květ, sůl, rozkvedláme a zahustíme krupici. Promícháme a necháme chvíli odležet.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přivedeme k varu a z misky lžičkou odebíráme malé noky a dáváme do polévky. Vaříme ještě asi 5 minut.


 


RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Falafel - karbanátky z cizrny

Postup: Cizrnu z plechovky přecedíme. Část cizrny rozmixujeme jen nahrubo, aby zůstaly... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky se sýrem

Postup: Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...