24. 4. 2024   |   svátek má Jiří
 

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Název Množství a jednotka
sterilizovaný hrášek 2 x 400g plechovky
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 200 ml
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 1/2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na másle připravíme růžovou jíšku, zředíme mlékem a vlijeme do hrášku. Přidáme smetanu ke šlehání, opět přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme 3-5 minut. Dochutíme solí a pár kapkami octa. Podáváme s vařenými brambory, kdo chce, dá si k tomu párek nebo vajíčko.


 


RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Mandlové rohlíčky

Postup: Oloupané mandle umeleme nebo rozmixujeme na jemnou moučku. Vsypeme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Musaka

Postup: 2 středně velké lilky omyjeme, odkrojíme konce a neoloupané je nakrájíme na 1/2... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...