Název | Množství a jednotka |
---|---|
sterilizovaný hrášek | 2 x 400g plechovky |
smetana ke šlehání | 250 ml |
mléko | 200 ml |
máslo | 2 lžíce |
hladká mouka | 1 1/2 lžíce |
sůl | 1 lžička |
ocet | 1 lžička |
Postup: Bílky s krupicovým cukrem ušleháme nad parou, odstavíme, lehce vmícháme mleté... zobrazit recept
Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept
Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept
Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept
Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept
Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek
Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...