20. 7. 2019   |   svátek má Ilja
 

Hladká Ančka

Název Množství a jednotka
čerstvé houby 400 g
hladká mouka 2 lžíce
mléko 250 ml
vejce 1 ks
drcený kmín 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20 minut, pak do polévky vlijeme záklechtku (mouka+voda), povaříme, přilijeme mléko s rozšlehaným vejcem a po kapkách, aby se nám polévka nesrazila, dochutíme octem.

Poznámka:
Někde se Hladká Ančka vaří i bez hub, jen záklechtka rozmíchaná v osolené vodě, přidané mléko se žloutky a okyselená octem. Polévka se posype nasekanou petrželkou.


 


RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

RECEPTY

Mořská štika na rozmarýnu

Postup: Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...