28. 10. 2021   |   svátek má Den vzniku samostatného...
 

Hladká Ančka

Název Množství a jednotka
čerstvé houby 400 g
hladká mouka 2 lžíce
mléko 250 ml
vejce 1 ks
drcený kmín 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20 minut, pak do polévky vlijeme záklechtku (mouka+voda), povaříme, přilijeme mléko s rozšlehaným vejcem a po kapkách, aby se nám polévka nesrazila, dochutíme octem.

Poznámka:
Někde se Hladká Ančka vaří i bez hub, jen záklechtka rozmíchaná v osolené vodě, přidané mléko se žloutky a okyselená octem. Polévka se posype nasekanou petrželkou.


 


RECEPTY

Tzatziki

Postup: Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná pečeně plněná vejci

Postup: Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Albánská polévka

Postup: Půl hlávky zelí nakrouháme nebo nakrájíme na proužky, mrkev nastrouháme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...