19. 2. 2019   |   svátek má Patrik
 

Smažený květák

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
hladká mouka
vejce 2-3 ks
strouhanka
sůl
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme vychladnout, rozebereme jej na růžičky a obalíme v klasickém trojobalu. Vajíčka si rozšlehám s troškou mléka buď v hlubší misce nebo větším hrnku, růžičky květáku pak jdou lépe namočit do vajíčka. Obalený květák smažíme pomalu na rozpáleném oleji ze všech stran. Podáváme s vařenými brambory.

Tip:
Z vody, ve které květák vařím, dělám zeleninovou polévku - třeba na druhý den, aby nebyla květáková polévka i květák jako hlavní jídlo.


 


RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...