23. 7. 2024   |   svátek má Libor
 

Kuře v soli

Název Množství a jednotka
kuře 1 ks
sůl 1 1/2 kg

oběd
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 35 min.
Mamut :-)


Nejjednodušší úprava kuřete.



Postup
Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg soli, posadíme na ni kuře, přikryjeme a pečeme doměkka na 180° hodinu a půl - 2 hod. Čtvrt hodiny před dopečením pekáč odkryjeme, aby zezlátla kůrčička.


Další fotografie
 


RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Citronovo-mandlová srdíčka

Postup: Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a... zobrazit recept

RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...