19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Kuře v soli

Název Množství a jednotka
kuře 1 ks
sůl 1 1/2 kg

oběd
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 35 min.
Mamut :-)


Nejjednodušší úprava kuřete.



Postup
Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg soli, posadíme na ni kuře, přikryjeme a pečeme doměkka na 180° hodinu a půl - 2 hod. Čtvrt hodiny před dopečením pekáč odkryjeme, aby zezlátla kůrčička.


Další fotografie
 


RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh a losos v Muurikka Smoker

Postup:

RECEPTY

Tvarohové knedlíky nejlepší

Postup: Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku,... zobrazit recept

RECEPTY

Výborné kuličky

Postup: Vejce s cukrem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí - asi 10 minut. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Řezy Margot

Postup: Na hrubém struhadle nastrouháme čokoládu Margot. K ní přidáme ostatní... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...