3. 7. 2025   |   svátek má Radomír
 

Kuře v soli

Název Množství a jednotka
kuře 1 ks
sůl 1 1/2 kg

oběd
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 35 min.
Mamut :-)


Nejjednodušší úprava kuřete.



Postup
Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg soli, posadíme na ni kuře, přikryjeme a pečeme doměkka na 180° hodinu a půl - 2 hod. Čtvrt hodiny před dopečením pekáč odkryjeme, aby zezlátla kůrčička.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna pečená celou noc

Postup: Kachnu omyju, nasolím a okmínuju. Posadím ji do pekáčku, ničím nepodlévám.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené uzené koleno

Postup: Uzené koleno uvaříme doměkka v mírně osolené vodě - nejlépe den předem kvůli... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...