7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Kuře v soli

Název Množství a jednotka
kuře 1 ks
sůl 1 1/2 kg

oběd
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 01 h. 35 min.
Mamut :-)


Nejjednodušší úprava kuřete.



Postup
Kuře opláchneme, osolíme ze všech stran i zevnitř. Do pekáčku nasypeme 1,5 kg soli, posadíme na ni kuře, přikryjeme a pečeme doměkka na 180° hodinu a půl - 2 hod. Čtvrt hodiny před dopečením pekáč odkryjeme, aby zezlátla kůrčička.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Malinová "cheesecake" roláda

Postup: Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní nebo husí kaldoun

Postup: Připravíme si vývar z kachního nebo husího masa - použijeme buďto drůbky,... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninový salát s pečeným masem

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků,... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová pomazánka se sardelovou pastou

Postup: Tvaroh utřeme s máslem a sardelovou pastou, přidáme nastrouhanou cibuli,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...