24. 1. 2021   |   svátek má Milena
 

Zeleninový salát s pečeným masem

Název Množství a jednotka
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 200 g
čínské zelí 1/2 ks
ředkvička 5 ks
rajčata 2 ks
paprika 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků, naložené kozí rohy, nakrájené maso, lžíci olivového oleje, promícháme, osolíme, opepříme a podáváme přelitý čistým jogurtem a ozdobené olivami.

Tip:
Do salátu můžeme dát jakékoliv zbytky masa - kuřecí, krůtí, i vepřové, můžeme použít i zbytek kuřecích řízků nakrájených na kousky, pečené maso, vařené, prostě co máme. Nebo osmahnout jedno kuřecí prso nakrájené na kostičky a okořeněné kořením, které máme rádi :-).



 


RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové pusinky

Postup: Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni asi 15 minut. pak hrnec z vodní lázně... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachovka - s celým hrachem

Postup: SurovinyPředvařený hráchmouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku1 stroužek... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA