25. 6. 2019   |   svátek má Ivan
 

Zeleninový salát s pečeným masem

Název Množství a jednotka
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 200 g
čínské zelí 1/2 ks
ředkvička 5 ks
rajčata 2 ks
paprika 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků, naložené kozí rohy, nakrájené maso, lžíci olivového oleje, promícháme, osolíme, opepříme a podáváme přelitý čistým jogurtem a ozdobené olivami.

Tip:
Do salátu můžeme dát jakékoliv zbytky masa - kuřecí, krůtí, i vepřové, můžeme použít i zbytek kuřecích řízků nakrájených na kousky, pečené maso, vařené, prostě co máme. Nebo osmahnout jedno kuřecí prso nakrájené na kostičky a okořeněné kořením, které máme rádi :-).



 


RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Koláč s ovocem

Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s nivou

Postup: Vajíčka uvařené natvrdo a nivu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...