3. 6. 2023   |   svátek má Tamara
 

Japonské krůtí nudličky

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 600 g
oranžová paprika 1 ks
velká mrkev 1 ks
menší cuketa 1 ks
pórek 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: japonská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je přidávat postupně. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky, pórek a papriku na proužky a cuketu na malé kostičky. Sušenou citronovou trávu zalijeme vroucí vodou (jen tak, aby byla tráva ponořená) a necháme nabobtnat. Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Do misky nasypeme cca lžíci bramborového škrobu a maso v něm neosolené ze všech stran obalíme - rukama jej několikrát promícháme. Krůtí maso opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova, vyjmeme z pánve a uložíme na teplé místo.
Ve woku rozpálíme olej a postupně budeme přidávat zeleninu - nejprve osmažíme mrkev, po minutě přidáme papriku, po další minutě cuketu a nakonec pórek. Promícháme, přidáme půl lžičky sušeného zázvoru, pepř, lžičku medu, dvě až tři lžíce ústřicové omáčky, dvě lžíce tmavé sojové omáčky (nejlépe japonské, ale není podmínka), přidáme scezenou citronovou trávu a prolisovaný česnek. Zeleninu restujeme tak dlouho, až má konzistenci, jaká nám vyhovuje, kdo chce mít zeleninu křupavou, pracuje rychle :-). Podle chuti přisolíme a do zeleninové směsi přisypeme opečené maso. Necháme maso prohřát a podáváme nejlépe se smaženými nudlemi.



Další fotografie
 


RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - Vánek

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...