25. 6. 2022   |   svátek má Ivan
 

Japonské krůtí nudličky

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 600 g
oranžová paprika 1 ks
velká mrkev 1 ks
menší cuketa 1 ks
pórek 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: japonská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je přidávat postupně. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky, pórek a papriku na proužky a cuketu na malé kostičky. Sušenou citronovou trávu zalijeme vroucí vodou (jen tak, aby byla tráva ponořená) a necháme nabobtnat. Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na tenké nudličky. Do misky nasypeme cca lžíci bramborového škrobu a maso v něm neosolené ze všech stran obalíme - rukama jej několikrát promícháme. Krůtí maso opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova, vyjmeme z pánve a uložíme na teplé místo.
Ve woku rozpálíme olej a postupně budeme přidávat zeleninu - nejprve osmažíme mrkev, po minutě přidáme papriku, po další minutě cuketu a nakonec pórek. Promícháme, přidáme půl lžičky sušeného zázvoru, pepř, lžičku medu, dvě až tři lžíce ústřicové omáčky, dvě lžíce tmavé sojové omáčky (nejlépe japonské, ale není podmínka), přidáme scezenou citronovou trávu a prolisovaný česnek. Zeleninu restujeme tak dlouho, až má konzistenci, jaká nám vyhovuje, kdo chce mít zeleninu křupavou, pracuje rychle :-). Podle chuti přisolíme a do zeleninové směsi přisypeme opečené maso. Necháme maso prohřát a podáváme nejlépe se smaženými nudlemi.



Další fotografie
 


RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Banánová zmrzlina s mandlemi

Postup: Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Žampionový krém

Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní fazolový krém s chorizem

Postup: Fazole (je jedno, jestli bílé, nebo červené, já jsem použila velké bílé)... zobrazit recept

RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA