6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Výživová poradna › Zeleninový salát s pečeným masem

Název Množství a jednotka
zbytky vařeného, pečeného nebo grilovaného masa 200 g
čínské zelí 1/2 ks
ředkvička 5 ks
rajčata 2 ks
paprika 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků, naložené kozí rohy, nakrájené maso, lžíci olivového oleje, promícháme, osolíme, opepříme a podáváme přelitý čistým jogurtem a ozdobené olivami.

Tip:
Do salátu můžeme dát jakékoliv zbytky masa - kuřecí, krůtí, i vepřové, můžeme použít i zbytek kuřecích řízků nakrájených na kousky, pečené maso, vařené, prostě co máme. Nebo osmahnout jedno kuřecí prso nakrájené na kostičky a okořeněné kořením, které máme rádi :-).



 


RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky

Postup: Ingredience na palačinky smícháme do hladka, nejlépe šlehačem. Na teflonovou... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...