26. 4. 2024   |   svátek má Oto
 

Tzatziki

Název Množství a jednotka
okurka salátová 1 ks
řecký jogurt 400 g
česnek 3-4 stroužky
olivový olej 2 lžíce
sůl
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: řecká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky pečlivě vymačkáme přes cedník nebo v dlaních, abychom je zbavili přebytečné vody. Vymačkané okurky smícháme s řeckým hustým jogurtem, který jsme také nechali v jemném sítku nebo plátýnku okapat. Přidáme prolisovaný česnek, olivový olej, kopr (nemusí být) a dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme v lednici půl hodinky vychladit.



 


RECEPTY

Jehněčí po sardsku

Postup: Jehněčí plec omyjeme, osušíme a pečlivě odblaníme. Maso na několika místech... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Postup: Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná svíčková s cibulovou omáčkou

Postup: Falešnou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky a okraje mírně nařízneme.... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...