12. 4. 2024   |   svátek má Julius
 

Zapečené brambory s mletým bůčkem

oběd
Porce: 6
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h.
Vaření: 35 min.
Baruš


Den předem si uvaříme brambory, které na druhý den oloupeme a pokrájíme na plátky, cca 1cm široké. Semeleme vepřový bůček a plecko. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli (2 ks) a přidáme maso, které necháme zprudka osmahnout, aby se tuk z bůčku částečně vypekl. Do zapékací mísy (pekáče) tvoříme postupně vrstvy: brambory, nakrájená syrová cibule na kolečka, maso. Končíme vrstvou brambor. Dáme krátce zapéct do trouby, vyhřáté na 200°C. Mezitím si rozšleháme 5 vajec a přidáme do nich nastrouhaný tvrdý sýr. Vše nalijeme na směs a necháme zezlátnout. Můžeme posypat petrželkou či pažitkou. Dle chuti podáváme s kyselou okurkou, kečupem, okurkovým salátem, atd.



Postup

- uvařit a oloupat brambory

- osmahnout cibuli

- semlít a osmahnout maso

- nastrouhat tvrdý sýr


 


RECEPTY

Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

Postup: Tvaroh smícháme s vajíčky a špetkou soli, smícháme s krupicí a strouhankou a... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

RECEPTY

Křehký zelný salát Coleslaw od KFC

Postup: 1/2 střední hlávky zelí očistíme a najemno nakrouháme nožem nebo rozmixujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....