4. 3. 2021   |   svátek má Stela
 

Skořicové hvězdičky

Název Množství a jednotka
bílek 2 ks
moučkový cukr 150 g
mandle 150 g
citron 1/2 ks
polohrubá mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Bílky s moučkovým cukrem a šťávou z 1/2 citrónu utřeme v míse vařečkou do hladké husté pěny - nešleháme šlehačem. Tři lžíce hmoty odebereme do misky zvlášť, budeme ji potřebovat na polevu. Do zbylé hmoty zamícháme mleté neloupané mandle, lžičku skořice a přidáme dvě lžíce polohrubé mouky. Těsto přendáme na vál, podsypeme hladkou moukou a vyválíme na asi 3 mm plát. Pokud je těsto moc lepivé a řídké, přidáme mouku tak, aby šlo rozválet. Vykrajujeme tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme polevou, kterou jsme si odložili (nejlépe to jde lžičkou). Upečeme v troubě na 150° asi 10 - 15 minut, poleva by měla zůstat bílá nebo jen lehce narůžovělá.


 


RECEPTY

Cuketové řízky v sýrovém těstíčku

Postup: Tři středně velké cukety dobře očistíme kartáčkem, omyjeme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Postup: V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř... zobrazit recept

RECEPTY

Telecí roláda s medvědím česnekem

Postup: Z telecí kýty pomocí ostrého nože vytvoříme plát - maso rozřízneme napříč, ale... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...