2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Zelné placičky z rýžové mouky

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
rýžová mouka 5 lžic
vejce 1 ks
kmín
pepř
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které budeme těsto připravovat. Překrájené zelí dáme do misky k vodě, kterou jsme z něj slili, přidáme vajíčko, okořeníme kmínem, pepřem, osolíme, promícháme a zahustíme cca 5 vrchovatými lžícemi rýžové mouky (i rýžové krupičky, je to jedno). Přidávám lžíci hladké mouky, aby se těsto lépe spojilo. Tvoříme placičky - lžící nebo vidličkou rozplácneme těsto na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v prudké troubě při teplotě 200 - 210° asi 20-30 minut. Z půl kila zelí je asi 20 placiček.
Kdo chce, může přidat škvarky.


 


RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

RECEPTY

Želatinové bábovičky

Postup: Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem do pěny. Želatinový ztužovač za studena si... zobrazit recept

RECEPTY

Smažené žampióny

Postup: Žampiony oloupeme, odkrojíme nožičky / ty můžeme použít do polévky/ a obalíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

BUFFALO restaurant a bar

Vážení a milí hosté,Srdečně Vás vítáme v nově otevřené restauraci BUFFALO v...