2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Kvasnicová úsporná pomazánka

Název Množství a jednotka
droždí 2 kostky
vejce 1 ks
mléko 150 ml
strouhanka 3 lžíce
malá cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na sádle zpěníme cibulku, přidáme kvasnice, necháme je za stálého míchání rozpustit. Jakmile začnou vonět, přidáme vajíčko rozkvedlané v půl hrnku mléka (nebo ve vodě), povaříme, osolíme, opepříme a zahustíme asi třemi lžícemi strouhané housky. Povaříme ještě dvě minutky a mažeme na chléb.


 


RECEPTY

Punč

Postup: Do vhodné láhve nalijeme rum, přidáme 4 hřebíčky, kousek celé skořice,... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...