18. 5. 2022   |   svátek má Nataša
 

Čočkový salát

Název Množství a jednotka
čočka 300 g
cibule 1 ks
vejce 2 ks
sladkokyselé okurky 3 ks
jablko 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Čočku uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vajíčka uvaříme natvrdo. Čočku dáme do misky, osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sladkokyselou okurku, na kostičky nakrájené jablko, kapii a zalijeme zálivkou z octa, soli, cukru, lžičky oleje a pepře. Promícháme, přidáme na plátky nakrájené vajíčka, promícháme už jen lehce a necháme vychladit.


 


RECEPTY

Rafaelo řezy

Postup: Ve větší míse šleháme elektrickým šlehačem celá vejce s dvěma lžícemi vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé rybičky

Postup: Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián,... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

RECEPTY

Kuskusoto se zeleninou

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku, cuketu a rajčata na kostičky, cibuli na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...