3. 7. 2025   |   svátek má Radomír
 

Obrácené řízky

Název Množství a jednotka
vepřové maso - krkovice 600 g
anglická slanina 100 g
zeleninová směs Moravanka 1 ks
vejce 3 ks
strouhanka 250 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na plátky, naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se řízky při smažení nekroutily. Osolíme, opepříme, obalíme nejprve ve strouhance, pak v rozšlehaných vejcích a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme. Osmažené řízky vložíme do pekáče, proložíme slaninou, posypeme sterilovanou scezenou zeleninou (Moravanka, Hradišťanka) a dáme na půl hodiny zakryté zapéct do trouby při teplotě 180°.
Podáváme s vařenými, šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

RECEPTY

Uzená polévka se zeleninou a kroupami

Postup: Uzené maso uvaříme v mírně osolené vodě. Kroupy (střední krupky) uvaříme zvlášť... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...