Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na plátky, naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se řízky při smažení nekroutily. Osolíme, opepříme, obalíme nejprve ve strouhance, pak v rozšlehaných vejcích a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme. Osmažené řízky vložíme do pekáče, proložíme slaninou, posypeme sterilovanou scezenou zeleninou (Moravanka, Hradišťanka) a dáme na půl hodiny zakryté zapéct do trouby při teplotě 180°. Podáváme s vařenými, šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek