4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Obrácené řízky

Název Množství a jednotka
vepřové maso - krkovice 600 g
anglická slanina 100 g
zeleninová směs Moravanka 1 ks
vejce 3 ks
strouhanka 250 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na plátky, naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se řízky při smažení nekroutily. Osolíme, opepříme, obalíme nejprve ve strouhance, pak v rozšlehaných vejcích a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme. Osmažené řízky vložíme do pekáče, proložíme slaninou, posypeme sterilovanou scezenou zeleninou (Moravanka, Hradišťanka) a dáme na půl hodiny zakryté zapéct do trouby při teplotě 180°.
Podáváme s vařenými, šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový smetanový želé dort

Postup: Nejprve si upečeme piškot - 4 žloutky šleháme elektrickým šlehačem, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...