2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Název Množství a jednotka
zeleninový vývar 1 1/2 l
mrkev 3 ks
celer řapíkatý kousek
petrželka
muškátový oříšek
Zobrazit všechny ingredience

Na knedlíčky

Název Množství a jednotka
hrubá krupice
vejce
máslo
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém struhadle mrkev, přidáme kousek celeru, petrželku, pokud je málo slaný, přisolíme, strouhneme párkrát muškátový oříšek a vaříme doměkka. Do hotové polévky zavaříme krupicové knedlíčky, a pokud je třeba, můžeme přidat 1/4 masoxu.

Tip:
Tuto polévku vařím, když chci zužitkovat vývar z brokolice, kterou vařím např. na brokolicové lívanečky nebo když někam potřebuji dát vařenou brokolici.


Další fotografie
 


RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Treska ukrytá v lilku

Postup: Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Medové máslo

Postup: Změklé máslo vymícháme s medem, můžeme podle chuti zakápnout troškou citronové... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...