17. 12. 2017   |   svátek má Daniel
 

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Název Množství a jednotka
zeleninový vývar 1 1/2 l
mrkev 3 ks
celer řapíkatý kousek
petrželka
muškátový oříšek
Zobrazit všechny ingredience

Na knedlíčky

Název Množství a jednotka
hrubá krupice
vejce
máslo
polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém struhadle mrkev, přidáme kousek celeru, petrželku, pokud je málo slaný, přisolíme, strouhneme párkrát muškátový oříšek a vaříme doměkka. Do hotové polévky zavaříme krupicové knedlíčky, a pokud je třeba, můžeme přidat 1/4 masoxu.

Tip:
Tuto polévku vařím, když chci zužitkovat vývar z brokolice, kterou vařím např. na brokolicové lívanečky nebo když někam potřebuji dát vařenou brokolici.


Další fotografie
 


RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Smažené žampióny

Postup: Žampiony oloupeme, odkrojíme nožičky / ty můžeme použít do polévky/ a obalíme v... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...