Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém struhadle mrkev, přidáme kousek celeru, petrželku, pokud je málo slaný, přisolíme, strouhneme párkrát muškátový oříšek a vaříme doměkka. Do hotové polévky zavaříme krupicové knedlíčky, a pokud je třeba, můžeme přidat 1/4 masoxu.
Tip: Tuto polévku vařím, když chci zužitkovat vývar z brokolice, kterou vařím např. na brokolicové lívanečky nebo když někam potřebuji dát vařenou brokolici.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...