Je to vlastně polévka velmi podobná kulajdě - bez kopru, každý kopr v polévce nemusí :-) a není tak kyselá, do téhle nepřidávám ocet.
Postup
Na sádle necháme zesklovatět cibulku, přidáme houby a podusíme. Pokud použijeme sušené houby, nejprve je na dvě hodiny namočíme a dáme je až do vody společně s brambory). Zalijeme vroucí vodou (jen tak, aby byly brambory a houby ponořené), přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, kmín, osolíme a vaříme doměkka. Přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, zředěnou troškou mléka, povaříme, dolijeme mlékem, a pokud je potřeba, přidáme půlku masoxu. Do hotové polévky vklepneme dvě - čtyři vajíčka a lehce promícháme, aby vejce zůstaly téměř vcelku. Vajíčka necháme jen zatáhnout, aby žloutek zůstal tekutý.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek