14. 2. 2025   |   svátek má Valentýn
 

Salát z mortadelly

Název Množství a jednotka
uzenina 200 g
sterilovaná zelenina 100 g
sterilovaná paprika 1 lžíce
cibule 1/2 ks
bílý vinný ocet
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Salám nakrájíme na tenká kolečka a pak na proužky.
Do mísy dáme sterilovaný salát /kunovjanka/, drobně nakrájenou cibuli, sterilovanou papriku a nakrájený salám. Promícháme. Zakapneme vinným octem, olivovým olejem a salát podle chuti dopepříme a dosolíme.


 


RECEPTY

Kuře na houbách

Postup: Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová polévka

Postup: Dáme vařit na proužky nakrájenou kapustu a hrst krup. Osolíme, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna pečená celou noc

Postup: Kachnu omyju, nasolím a okmínuju. Posadím ji do pekáčku, ničím nepodlévám.... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový džem

Postup: Nejprve si nachystáme skleničky - vyvaříme skleničky i víčka, nebo to za nás... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na houbách

Postup: Hlívu ústřičnou nakrájíme na tenké proužky. V kastrůlku na lžíci oleje necháme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...